Drie weken Oostenrijk, het lijkt lang. En lang zal het ook zijn. Vooral de tijd die ik nodig zal hebben om alle beklimmingen op het programma naar boven te rijden. Oostenrijk staat bekend als het lastigste Europese land. Beklimmingen van 15 km aan 10% gemiddeld vormen eerder regel dan uitzondering.
Komende zaterdag staat al meteen een eerste klepper op het programma in de buurt van Sonthofen, weliswaar nog net op Duits grondgebied: de Nebelhorn. Vorig jaar al gepland, maar toen moeten afblazen wegens noodweer in Centraal-Europa. Nu voorspellen ze 30%.
Om te weten wat de Nebelhorn inhoudt, plaaatste ik hieronder alvast enkele links:
http://bigascensions.free.fr/loca2004/BIG%20Allemagne%2005%20Nebelhorn%204%202,5km%20(2).jpg
http://www.agility-miniflitzer.de/on_tour/scheidegg/bilder/Nebelhorn02.768x512.JPGhttp://www.climbbybike.com/profile/Nebelhorn-Oberstdorf-profile.jpg (deze grafiek is trouwens niet helemaal volledig, want afgelopen jaar werd ook het laatste stukje naar +2000m geasfalteerd)
Zot zijn doet gelukkig niet al te veel zeer!
Tot eind juli!
dinsdag 29 juni 2010
zondag 27 juni 2010
Ronde Gaumaise en Warmoesloop Koolkerke
Hallo iedereen!
Gisteren nam ik als afsluiter van mijn 'voorseizoen' nog deel aan de Warmoesloop in Koolkerke. Het was de eerste keer dat ik aan de start stond van een 10 km lange loopwedstrijd. Tom Meire - mijn 'loopgezel' ter gelegenheid van de duo-duathlon in Torhout - nam ook deel (aan de korte afstand: 5 km), waardoor de winnaar (op de korte afstand) al gekend was. Kwalitatief was de opkomst meer dan behoorlijk, kwalitatief was dat al heel wat minder. In die mate dat ik me tijdens de eerste drie kilometer zowaar in de kopgroep bevond. De hitte was echter ondraaglijk en ik voelde al vanaf de eerste minuut dat ik geen goeie dag had. Vanaf kilometer drie stond ik er helemaal alleen voor. Na vijf kilometer kwam ik door in 18'15". Verre van dramatisch. Ondanks het mindere gevoel was een meer dan aanvaardbare tijd nog mogelijk. Ik moest echter inbinden en verloor nog veel tijd. Uiteindelijk finishte ik als 7de in iets meer dan 38 minuten.
Positief punt is dat ik ondanks het slappe gevoel nog een 'behoorlijke' chrono liep. Een jaar geleden zou ik met datzelfde gevoel zeker niet onder de veertig minuten gelopen hebben.
Negatief punt is dat ik mezelf met de huidige (loop)conditie momenteel al in staat achtte om onder de 36 minuten te lopen. Gisteren kwam ik zelfs niet in de buurt van die tijd, waardoor ik niet tevreden kan zijn.
De kleine ontgoocheling is vlug weggespoeld. Nu volgen enkele dagen rust. Komende zaterdag vertrek ik met Rudy Verheyen voor drie weken naar Oostenrijk. In de bergen fietsen, afzien en toch genieten van de vaak adembenemende landschappen, het blijft voor mij pure magie.
-------------------------------------
RONDE GAUMAISE
Dag 1 - Vrijdag 18 juni
Na een lange autoreis - met bijbehorende file - kwamen we omstreeks 15 uur aan in Bellefontaine, een dorpje ten noorden van Virton en locatie van de openingstijdrit van de Ronde Gaumaise 2010. Ik ging eerst een tweetal uur fietsen, vooral op het parcours van de tijdrit en de koninginnenrit van daags nadien in Meix-devant-Virton.
Na een specifieke opwarming op de Tacx-rollen stond ik om 18.38 aan de start van de 8 km lange tijdrit. Die bestond uit vier schuifjes: eerst een 3 km lange strook vals plat omlaag met schuine meewind, gevolgd door 2 km vals plat omhoog met tegenwind in de open vlakte, vervolgens een steilere klim van 800 meter met pieken tot 8%, om af te sluiten met een afdaling naar de finish. Ik startte goed en reed voortdurend boven de vijftig. Op het lange stuk vals plat viel ik nooit stil en ook op de klim kon ik rechtstaand tempo blijven maken. Uiteindelijk klokte ik af in 10'35"-10'40".
Mijn vader riep me meteen toe dat ik voorlopig tweede stond op vier seconden van de Luxemburgse kampioen. Ik moest nu wachten tot de aankomst van de laatste renner voor een eventuele podiumceremonie en om mijn definitieve uitslag te weten. Meteen na de aankomst van de laatste renner kwam men mij melden dat ik gewonnen had. Er was een fout gebeurd met de tijdsregistratie van enkele andere renners. Ik had gewonnen in 9'44", zo vertelde een van de organisatoren mij. Ik wist niet wat ik hoorde. Mijn tijd was helemaal niet 9'44", maar ongeveer een minuut trager. Ik vertelde het hem, waarop hij besefte dat ze ook bij mij een fout hadden gemaakt. Hij vertelde dat ik naar huis mocht, want ik eindigde niet in de top-drie. Ik reed - toch een beetje ontgoocheld - naar onze verblijfplaats La Romanette in Torgny.
Dag 2 - Zaterdag 19 juni
Daags nadien stond de eerste rit in lijn op het programma. Het was meteen ook de lastigste rit met 1300 hoogtemeters in iets meer dan 100 km. Het venijn zat in de staart met een lastige plaatselijke ronde. De weersomstandigheden waren beter dan voorzien en vanaf de start hield ik me gedeisd in de buik van het peloton. Na 50 'opwarmkilometers' begon het serieus te worden. Ik probeerde enkele keren weg te rijden, vaak met een bedrijvige Enzo Mezzapeza, de Luxemburgse ex-prof die in de jaren tachtig beroemd werd door op het beruchte wereldkampioenschap in Ronse ronden lang voor het peloton uit te rijden. Het goede gevoel ontbrak echter want afzien lukte schijnbaar niet. Na de steile helling van Montquintin kwamen we op 30 km van het einde op het geaccidenteerde plaatselijke parcours, met een 8-tal hellingen, waarvan 4 voor de bergprijs. Vooraan reden tijdritwinnaar Raphaël Dion en plaatselijke favoriet Christophe Gillardin weg van hun medevluchter, waaronder Belgisch kampioen Jonathan Henrion. Op zowat 23 km van de aankomst reed ik weg uit het fel uitgedunde peloton. Eén renner kwam aansluiten, maar al vlug bleek dat hij niet de perfecte gezel was. De ploeg van Henrion, Bollini, zette enkele mannetjes op kop, waardoor iedereen - op uitzondering van Dion en Gillardin - vlug werd ingelopen. Er restte mij nu nog één plaatselijke ronde van 18 km met vier hellingen. Bij het begin van de eerste, de klim van Villers-la-Loue, viel het eventjes stil, waarop ik een versnelling plaatste. Twee renners probeerden nog aan te sluiten, maar slaagden daar niet in. Op de top zag ik niemand meer rijden, waarop ik besliste om alles op te zetten. Op de lange klim vanuit Sommethonne kon ik een goed tempo aanhouden en de kloof met de groep vergrootte. Op de top van de laatste helling, die van Gérouville, voelde ik dat ik buiten schot was. De neutrale wagen kwam mij vertellen dat ik een minuut voorsprong had op de eerste achtervolgers die uit het peloton waren weggereden. Uiteindelijk hield ik nog een halve minuut over na de drie kilometer lange afdaling op brede wegen richting Meix. Dion won solo de rit en verstevigde zijn leiderspositie. Gillardin werd tweede, ikzelf derde. Ook in het klassement stond ik nu als derde geklasseerd. In het bergklassement was ik voorlopig zesde. Conclusie van de dag: het is niet omdat je denkt dat je slechte benen hebt, dat het effectief ook zo is.
Dag 3 - Zondag 20 juni
Zondag volgde dan de derde en laatste rit, weer met start en aankomst in Bellefontaine. Het parcours was veel minder lastig dan daags voordien, met slechts 900 hoogtemeters, waarvan veel vals plat. Ik moest mijn derde plaats in het klassement verdedigen. Een moeilijke klus, want als individuele renner zonder ploegmaten moest ik het opnemen tegen ploegen van soms zes, zeven renners. Erwin Bollen, vierde in de stand en tot voor enkele jaren veelvuldig winnaar bij de elites-zonder-contract, zou mijn voornaamste tegenstander worden. Dat het eindklassement op punten was, maakte het voor mij nog extra moeilijk.
Van bij de start voelde ik dat de benen heel goed waren. Ik had besloten om - misschien wel voor de eerste keer in mijn leven - attent te koersen. Dat betekende: altijd in de eerste vijftien van het peloton rijden. Ik hield me gedeisd in de buurt van leider Dion. Toen al maakte ik een eerste kapitale fout. Ik was vergeten dat Gillardin, de tweede in de stand, in de rode trui van het bergklassement rondreed. Ik hield de verkeerde in de gaten, wereldvreemd als een West-Vlaamse renner in het Luxemburgse wielerlandschap. Gillardin reed op kousenvoeten weg, met enkele andere sterke klassementsrenners. Ik had de benen om mee te gaan, maar had het niets eens gemerkt. Ik hield de leider in de gaten en die kon blijkbaar niet beter. Na de enige lastige helling van de dag in Chiny nam ik mijn verantwoordelijkheid op en samen met Dion probeerde ik het gat naar de leiders toe te rijden. Fout twee: nooit je verantwoordelijkheid van 'derde in de stand' opnemen als er een eindklassement op punten en dus niet op tijd is. Het gevolg van mijn kilometerslang slopingswerk - Dion had zich intussen ook laten uitzakken waardoor ik er helemaal alleen voor stond - was dat ik op de cruciale fase van deze Ronde Gaumaise vijf meter te kort kwam. Bollen en co, die de hele dag op mijn wiel hadden gereden, kozen het hazenpad op een van die ellendig lange stroken vals plat tussen Etalle en Tintigny. Ik had even een dipje en kon net niet aanpikken. Ontgoocheld zette ik me terug in het peloton. Op de laatste klim op minder dan een kilometer van de aankomst versnelde ik. Niemand volgde en ik eindigde 26ste in de rituitslag. Dat bleek uiteraard niet voldoende om mijn derde plaats in het eindklassement te behouden. Ik strandde op plaats zes. Gillardin pleegde een ware putsch, want naast de ritzege eigende hij zich ook het eindklassement toe. Dion strandde op plaats twee, Bollen op drie. In het bergklassement werd ik negende.
Eindconclusie: deze Ronde Gaumaise was zonder meer een persoonlijke openbaring. Ik presteerde iets waarvan ik niet eens wist dat ik ertoe in staat was. Meer zelfvertrouwen, attent en agressief koersen, ... Het zijn maar enkele elementen die van mij een veel betere renner kunnen maken. Er is sinds vorig weekend iets veranderd: vroeger trok ik als een bange wezel naar een wedstrijd, nu is dat het tegenovergestelde. En geloof me: het is een wereld van verschil!
Als afsluiter van het meer dan geslaagde weekend in de landschappelijk prachtige Gaumestreek ging ik met mijn ouders heel lekker eten in een Brugs restaurantje, De Stoepa. Kwestie van het prijzengeld er wel heel vlug door te jagen!
Tot de volgende!
Tom
Gisteren nam ik als afsluiter van mijn 'voorseizoen' nog deel aan de Warmoesloop in Koolkerke. Het was de eerste keer dat ik aan de start stond van een 10 km lange loopwedstrijd. Tom Meire - mijn 'loopgezel' ter gelegenheid van de duo-duathlon in Torhout - nam ook deel (aan de korte afstand: 5 km), waardoor de winnaar (op de korte afstand) al gekend was. Kwalitatief was de opkomst meer dan behoorlijk, kwalitatief was dat al heel wat minder. In die mate dat ik me tijdens de eerste drie kilometer zowaar in de kopgroep bevond. De hitte was echter ondraaglijk en ik voelde al vanaf de eerste minuut dat ik geen goeie dag had. Vanaf kilometer drie stond ik er helemaal alleen voor. Na vijf kilometer kwam ik door in 18'15". Verre van dramatisch. Ondanks het mindere gevoel was een meer dan aanvaardbare tijd nog mogelijk. Ik moest echter inbinden en verloor nog veel tijd. Uiteindelijk finishte ik als 7de in iets meer dan 38 minuten.
Positief punt is dat ik ondanks het slappe gevoel nog een 'behoorlijke' chrono liep. Een jaar geleden zou ik met datzelfde gevoel zeker niet onder de veertig minuten gelopen hebben.
Negatief punt is dat ik mezelf met de huidige (loop)conditie momenteel al in staat achtte om onder de 36 minuten te lopen. Gisteren kwam ik zelfs niet in de buurt van die tijd, waardoor ik niet tevreden kan zijn.
De kleine ontgoocheling is vlug weggespoeld. Nu volgen enkele dagen rust. Komende zaterdag vertrek ik met Rudy Verheyen voor drie weken naar Oostenrijk. In de bergen fietsen, afzien en toch genieten van de vaak adembenemende landschappen, het blijft voor mij pure magie.
-------------------------------------
RONDE GAUMAISE
Dag 1 - Vrijdag 18 juni
Na een lange autoreis - met bijbehorende file - kwamen we omstreeks 15 uur aan in Bellefontaine, een dorpje ten noorden van Virton en locatie van de openingstijdrit van de Ronde Gaumaise 2010. Ik ging eerst een tweetal uur fietsen, vooral op het parcours van de tijdrit en de koninginnenrit van daags nadien in Meix-devant-Virton.
Na een specifieke opwarming op de Tacx-rollen stond ik om 18.38 aan de start van de 8 km lange tijdrit. Die bestond uit vier schuifjes: eerst een 3 km lange strook vals plat omlaag met schuine meewind, gevolgd door 2 km vals plat omhoog met tegenwind in de open vlakte, vervolgens een steilere klim van 800 meter met pieken tot 8%, om af te sluiten met een afdaling naar de finish. Ik startte goed en reed voortdurend boven de vijftig. Op het lange stuk vals plat viel ik nooit stil en ook op de klim kon ik rechtstaand tempo blijven maken. Uiteindelijk klokte ik af in 10'35"-10'40".
Mijn vader riep me meteen toe dat ik voorlopig tweede stond op vier seconden van de Luxemburgse kampioen. Ik moest nu wachten tot de aankomst van de laatste renner voor een eventuele podiumceremonie en om mijn definitieve uitslag te weten. Meteen na de aankomst van de laatste renner kwam men mij melden dat ik gewonnen had. Er was een fout gebeurd met de tijdsregistratie van enkele andere renners. Ik had gewonnen in 9'44", zo vertelde een van de organisatoren mij. Ik wist niet wat ik hoorde. Mijn tijd was helemaal niet 9'44", maar ongeveer een minuut trager. Ik vertelde het hem, waarop hij besefte dat ze ook bij mij een fout hadden gemaakt. Hij vertelde dat ik naar huis mocht, want ik eindigde niet in de top-drie. Ik reed - toch een beetje ontgoocheld - naar onze verblijfplaats La Romanette in Torgny.
Dag 2 - Zaterdag 19 juni
Daags nadien stond de eerste rit in lijn op het programma. Het was meteen ook de lastigste rit met 1300 hoogtemeters in iets meer dan 100 km. Het venijn zat in de staart met een lastige plaatselijke ronde. De weersomstandigheden waren beter dan voorzien en vanaf de start hield ik me gedeisd in de buik van het peloton. Na 50 'opwarmkilometers' begon het serieus te worden. Ik probeerde enkele keren weg te rijden, vaak met een bedrijvige Enzo Mezzapeza, de Luxemburgse ex-prof die in de jaren tachtig beroemd werd door op het beruchte wereldkampioenschap in Ronse ronden lang voor het peloton uit te rijden. Het goede gevoel ontbrak echter want afzien lukte schijnbaar niet. Na de steile helling van Montquintin kwamen we op 30 km van het einde op het geaccidenteerde plaatselijke parcours, met een 8-tal hellingen, waarvan 4 voor de bergprijs. Vooraan reden tijdritwinnaar Raphaël Dion en plaatselijke favoriet Christophe Gillardin weg van hun medevluchter, waaronder Belgisch kampioen Jonathan Henrion. Op zowat 23 km van de aankomst reed ik weg uit het fel uitgedunde peloton. Eén renner kwam aansluiten, maar al vlug bleek dat hij niet de perfecte gezel was. De ploeg van Henrion, Bollini, zette enkele mannetjes op kop, waardoor iedereen - op uitzondering van Dion en Gillardin - vlug werd ingelopen. Er restte mij nu nog één plaatselijke ronde van 18 km met vier hellingen. Bij het begin van de eerste, de klim van Villers-la-Loue, viel het eventjes stil, waarop ik een versnelling plaatste. Twee renners probeerden nog aan te sluiten, maar slaagden daar niet in. Op de top zag ik niemand meer rijden, waarop ik besliste om alles op te zetten. Op de lange klim vanuit Sommethonne kon ik een goed tempo aanhouden en de kloof met de groep vergrootte. Op de top van de laatste helling, die van Gérouville, voelde ik dat ik buiten schot was. De neutrale wagen kwam mij vertellen dat ik een minuut voorsprong had op de eerste achtervolgers die uit het peloton waren weggereden. Uiteindelijk hield ik nog een halve minuut over na de drie kilometer lange afdaling op brede wegen richting Meix. Dion won solo de rit en verstevigde zijn leiderspositie. Gillardin werd tweede, ikzelf derde. Ook in het klassement stond ik nu als derde geklasseerd. In het bergklassement was ik voorlopig zesde. Conclusie van de dag: het is niet omdat je denkt dat je slechte benen hebt, dat het effectief ook zo is.
Dag 3 - Zondag 20 juni
Zondag volgde dan de derde en laatste rit, weer met start en aankomst in Bellefontaine. Het parcours was veel minder lastig dan daags voordien, met slechts 900 hoogtemeters, waarvan veel vals plat. Ik moest mijn derde plaats in het klassement verdedigen. Een moeilijke klus, want als individuele renner zonder ploegmaten moest ik het opnemen tegen ploegen van soms zes, zeven renners. Erwin Bollen, vierde in de stand en tot voor enkele jaren veelvuldig winnaar bij de elites-zonder-contract, zou mijn voornaamste tegenstander worden. Dat het eindklassement op punten was, maakte het voor mij nog extra moeilijk.
Van bij de start voelde ik dat de benen heel goed waren. Ik had besloten om - misschien wel voor de eerste keer in mijn leven - attent te koersen. Dat betekende: altijd in de eerste vijftien van het peloton rijden. Ik hield me gedeisd in de buurt van leider Dion. Toen al maakte ik een eerste kapitale fout. Ik was vergeten dat Gillardin, de tweede in de stand, in de rode trui van het bergklassement rondreed. Ik hield de verkeerde in de gaten, wereldvreemd als een West-Vlaamse renner in het Luxemburgse wielerlandschap. Gillardin reed op kousenvoeten weg, met enkele andere sterke klassementsrenners. Ik had de benen om mee te gaan, maar had het niets eens gemerkt. Ik hield de leider in de gaten en die kon blijkbaar niet beter. Na de enige lastige helling van de dag in Chiny nam ik mijn verantwoordelijkheid op en samen met Dion probeerde ik het gat naar de leiders toe te rijden. Fout twee: nooit je verantwoordelijkheid van 'derde in de stand' opnemen als er een eindklassement op punten en dus niet op tijd is. Het gevolg van mijn kilometerslang slopingswerk - Dion had zich intussen ook laten uitzakken waardoor ik er helemaal alleen voor stond - was dat ik op de cruciale fase van deze Ronde Gaumaise vijf meter te kort kwam. Bollen en co, die de hele dag op mijn wiel hadden gereden, kozen het hazenpad op een van die ellendig lange stroken vals plat tussen Etalle en Tintigny. Ik had even een dipje en kon net niet aanpikken. Ontgoocheld zette ik me terug in het peloton. Op de laatste klim op minder dan een kilometer van de aankomst versnelde ik. Niemand volgde en ik eindigde 26ste in de rituitslag. Dat bleek uiteraard niet voldoende om mijn derde plaats in het eindklassement te behouden. Ik strandde op plaats zes. Gillardin pleegde een ware putsch, want naast de ritzege eigende hij zich ook het eindklassement toe. Dion strandde op plaats twee, Bollen op drie. In het bergklassement werd ik negende.
Eindconclusie: deze Ronde Gaumaise was zonder meer een persoonlijke openbaring. Ik presteerde iets waarvan ik niet eens wist dat ik ertoe in staat was. Meer zelfvertrouwen, attent en agressief koersen, ... Het zijn maar enkele elementen die van mij een veel betere renner kunnen maken. Er is sinds vorig weekend iets veranderd: vroeger trok ik als een bange wezel naar een wedstrijd, nu is dat het tegenovergestelde. En geloof me: het is een wereld van verschil!
Als afsluiter van het meer dan geslaagde weekend in de landschappelijk prachtige Gaumestreek ging ik met mijn ouders heel lekker eten in een Brugs restaurantje, De Stoepa. Kwestie van het prijzengeld er wel heel vlug door te jagen!
Tot de volgende!
Tom
maandag 21 juni 2010
Ronde Gaumaise
Hallo!
Ik ben gisteren 6de geëindigd in de Ronde Gaumaise. Vrijdag had ik al een 7de plaats behaald in de individuele tijdrit. Zaterdag werd ik 3de in de koninginnenrit in Meix-devant-Virton.
Door het ploegenspel verloor ik mijn podiumplaats in de slotrit.
Een verslag volgt zo vlug mogelijk, maar het is deze week heel druk met de verbetering van examens.
De uitslagen vind je hier: www.rondegaumaise.be
Hieronder al enkele foto's:
Ik ben gisteren 6de geëindigd in de Ronde Gaumaise. Vrijdag had ik al een 7de plaats behaald in de individuele tijdrit. Zaterdag werd ik 3de in de koninginnenrit in Meix-devant-Virton.
Door het ploegenspel verloor ik mijn podiumplaats in de slotrit.
Een verslag volgt zo vlug mogelijk, maar het is deze week heel druk met de verbetering van examens.
De uitslagen vind je hier: www.rondegaumaise.be
Hieronder al enkele foto's:
3de plaats op de hellende aankomststrook in Meix
Mijn aanval op de klim van Villers-la-Loue: 2 km aan 4% en 27 km/u gemiddeld ;-)
start van de tijdrit
voor de tijdrit
voor de tijdrit
maandag 14 juni 2010
Vuurtorenloop Oostende + Ardennenweekend
Hallo!
Ik heb een druk (sport)weekend achter de rug. Na vier 'rustdagen' besliste ik om vrijdagavond deel te nemen aan de Vuurtorenloop in Oostende. De wedstrijd maakt deel uit van het Oostendse loopcriterium (een regelmatigheidsklassement: http://www.loopcriterium.be/), waardoor er een relatief sterk deelnemersveld (300 in totaal) aan de start stond. De volledige afstand bedroeg 11,1 km (of 3 ronden), maar je kon ook deelnemen aan de Start to Run-afstanden over 3,7 (1 ronde) of 7,4 (2 ronden) km. Ik wist dat de volledige afstand nog wat te zwaar zou uitvallen door de beperkte looptrainingen en besliste om er 7,4 te lopen. Na controle op http://www.bikely.com/ bleek het in werkelijkheid om 7,550 km te gaan, wat belangrijk was om mijn loopgemiddelde te weten.
Ik had de hele week een loom gevoel, mijn rustpols lag ook opmerkelijk laag (+/- 40), maar sinds vrijdagavond weet ik dat dit juist kwam doordat ik amper trainde en mijn lichaam daaraan moest wennen. Ik startte goed en kon meteen plaatsnemen rond de twintigste plaats. Vooraan ging het tegen 18-19 km/uur, wij hielden het bij 17-18. Bij de eerste doortocht klokte ik verrassend genoeg 13'15", zonder het gevoel echt diep te zijn gegaan. In de tweede ronde was het door de wind moeilijker om het tempo hoog te houden, waardoor ons gemiddelde wat zakte. In de laatste kilometer liet ik mijn gezellen in de steek. Ik finishte in 27'15, goed voor een gemiddelde van net geen 17 km/uur.
Davy Stieperaere won zoals verwacht en blijft ook leider in het regelmatigheidsklassement. Ik had de beste tijd op de 7,4 km en won dus ook, met een minuut voorsprong op mijn dichtste achtervolger... Alleen, de organisatoren maken blijkbaar geen apart klassement van de Start to Run-afstanden. Een beetje triestig, want men had mij daar vooraf uiteraard niets van gezegd. Al bij al was het voor mij een geslaagde test. Aan dat tempo zou ik Dwars door Brugge in 52'30" kunnen lopen, terwijl ik er zeker van ben dat er nog progressiemarge mogelijk is.
Zaterdagochtend nam ik de trein naar Eupen. Via de in mist, wolken en regen gehulde Botrange, het prachtige Eifelgebergte (met Schwarzer Mann en Krautscheid) en een stukje Luxemburg (met Mont St-Nicolas en Herrenberg) kwam ik zaterdagavond na 175 km en 2350 hoogtemeters aan in Larochette, waar ik overnachtte.
Zondag volgde dan een prachtige zomerrit. Eerst door La Petite Suisse Luxembourgeoise (met o.a. Côte de Consdorft, Eoliennes de Pafieberg, Altrier, Côte d'Houwald, Tour Napoléon en Côte de Boulaide), vervolgens via Bastogne naar de Pied Monti (ook wel Mur de Vélomédiane genoemd), Col d'Haussire en Côte de Samree naar La Roche-en-Ardennes en het nietige Marloie, waar ik na 202 heerlijke fietskilometers en 3100 even prachtige hoogtemeters de trein huiswaarts nam. Nu volgen enkele recuperatiedagen.
Van vrijdag tot zondag neem ik deel aan de Ronde Gaumaise. Deze 2.18-rittenkoers wordt verreden in de omgeving Virton, in het Belgische gedeelte van Lotharingen.
Het rittenschema:
Vrijdag - 1ste rit - individuele tijdrit in Bellefontaine (7,9 km)
Zaterdag - 2de rit - Meix-devant-Virton (102,3 km)
Zondag - 3de rit - Bellefontaine (105,6 km)
Website: http://www.rondegaumaise.be/
Daarna bouw ik twee weken af, met enkel nog de Warmoesloop (10 km) in Koolkerke op zaterdag 26 juni. Van zaterdag 3 juli tot zaterdag 24 juli ben ik op reis in Oostenrijk, met de fiets uiteraard...
Tot de volgende!
Tom
Ik heb een druk (sport)weekend achter de rug. Na vier 'rustdagen' besliste ik om vrijdagavond deel te nemen aan de Vuurtorenloop in Oostende. De wedstrijd maakt deel uit van het Oostendse loopcriterium (een regelmatigheidsklassement: http://www.loopcriterium.be/), waardoor er een relatief sterk deelnemersveld (300 in totaal) aan de start stond. De volledige afstand bedroeg 11,1 km (of 3 ronden), maar je kon ook deelnemen aan de Start to Run-afstanden over 3,7 (1 ronde) of 7,4 (2 ronden) km. Ik wist dat de volledige afstand nog wat te zwaar zou uitvallen door de beperkte looptrainingen en besliste om er 7,4 te lopen. Na controle op http://www.bikely.com/ bleek het in werkelijkheid om 7,550 km te gaan, wat belangrijk was om mijn loopgemiddelde te weten.
Ik had de hele week een loom gevoel, mijn rustpols lag ook opmerkelijk laag (+/- 40), maar sinds vrijdagavond weet ik dat dit juist kwam doordat ik amper trainde en mijn lichaam daaraan moest wennen. Ik startte goed en kon meteen plaatsnemen rond de twintigste plaats. Vooraan ging het tegen 18-19 km/uur, wij hielden het bij 17-18. Bij de eerste doortocht klokte ik verrassend genoeg 13'15", zonder het gevoel echt diep te zijn gegaan. In de tweede ronde was het door de wind moeilijker om het tempo hoog te houden, waardoor ons gemiddelde wat zakte. In de laatste kilometer liet ik mijn gezellen in de steek. Ik finishte in 27'15, goed voor een gemiddelde van net geen 17 km/uur.
Davy Stieperaere won zoals verwacht en blijft ook leider in het regelmatigheidsklassement. Ik had de beste tijd op de 7,4 km en won dus ook, met een minuut voorsprong op mijn dichtste achtervolger... Alleen, de organisatoren maken blijkbaar geen apart klassement van de Start to Run-afstanden. Een beetje triestig, want men had mij daar vooraf uiteraard niets van gezegd. Al bij al was het voor mij een geslaagde test. Aan dat tempo zou ik Dwars door Brugge in 52'30" kunnen lopen, terwijl ik er zeker van ben dat er nog progressiemarge mogelijk is.
Zaterdagochtend nam ik de trein naar Eupen. Via de in mist, wolken en regen gehulde Botrange, het prachtige Eifelgebergte (met Schwarzer Mann en Krautscheid) en een stukje Luxemburg (met Mont St-Nicolas en Herrenberg) kwam ik zaterdagavond na 175 km en 2350 hoogtemeters aan in Larochette, waar ik overnachtte.
Zondag volgde dan een prachtige zomerrit. Eerst door La Petite Suisse Luxembourgeoise (met o.a. Côte de Consdorft, Eoliennes de Pafieberg, Altrier, Côte d'Houwald, Tour Napoléon en Côte de Boulaide), vervolgens via Bastogne naar de Pied Monti (ook wel Mur de Vélomédiane genoemd), Col d'Haussire en Côte de Samree naar La Roche-en-Ardennes en het nietige Marloie, waar ik na 202 heerlijke fietskilometers en 3100 even prachtige hoogtemeters de trein huiswaarts nam. Nu volgen enkele recuperatiedagen.
Van vrijdag tot zondag neem ik deel aan de Ronde Gaumaise. Deze 2.18-rittenkoers wordt verreden in de omgeving Virton, in het Belgische gedeelte van Lotharingen.
Het rittenschema:
Vrijdag - 1ste rit - individuele tijdrit in Bellefontaine (7,9 km)
Zaterdag - 2de rit - Meix-devant-Virton (102,3 km)
Zondag - 3de rit - Bellefontaine (105,6 km)
Website: http://www.rondegaumaise.be/
Daarna bouw ik twee weken af, met enkel nog de Warmoesloop (10 km) in Koolkerke op zaterdag 26 juni. Van zaterdag 3 juli tot zaterdag 24 juli ben ik op reis in Oostenrijk, met de fiets uiteraard...
Tot de volgende!
Tom
maandag 7 juni 2010
zondag 6 juni 2010
Winst in duo-duathlon van Torhout
Hallo!
Vandaag won ik samen met Tom Meire de duo-duathlon van Torhout. Verslag en foto's volgen later.
Tom
Vandaag won ik samen met Tom Meire de duo-duathlon van Torhout. Verslag en foto's volgen later.
Tom
zaterdag 5 juni 2010
Duatlon Rijkevorsel
Hallo!
Ik eindigde vandaag 12de in de duatlon van Rijkevorsel. De veel te korte wedstrijd bestond uit 4,4 km lopen, 21,6 km fietsen en 2,2 km lopen.
Ik ben vooral tevreden over mijn betere loopproeven. Het is nog lang niet wat het moet zijn, maar vandaag verliep vooral het laatste loopgedeelte veel beter. Dat zie je ook aan mijn uitslag, want ik telde 4 minuten achterstand op de winnaar, waarvan 3' tot 3'30" tijdens het lopen en 30" tot 1' tijdens mijn alweer veel te trage wissel, al verliep het al een stuk beter dan de vorige keer in Elsegem. Nick Baelus, zowel in 2008 als 2009 derde in de Powerman van Kasterlee en ook geen echte specialist van het kortere werk, eindigde tweede, 3'22" voor mij.
Minpunt was dat ik als betere fietser alweer helemaal alleen moest opboksen tegen de betere lopers, die tijdens het fietsgedeelte uiteraard samen rondreden en - dat mag er ook bij gezegd worden - zelfs dan nog tijd op mij verloren.
Een ander opvallend feit was de 'lekke' band die ik had nog voor ik moest fietsen. Gelukkig had mijn oom het opgemerkt, waardoor hij nog vlug de band kon oppompen. Bizar weetje: de band loste daarna opeens niet meer. Lees: waarschijnlijk liet iemand mijn band lossen, zodat ik zou moeten opgeven. Een andere verklaring heb ik er echt niet voor. Vijftien minuten voor de wedstrijd was mijn band nog perfect in orde. Hoe dan ook: het zou heel triestig zijn als dat waar is...
Morgen neem ik er ook nog de duo-duatlon in Torhout bij: ikzelf als fietser en ex-studiegezel Tom Meire als loper. Hopelijk blijft het droog...
De uitslag van Rijkevorsel:
Ik eindigde vandaag 12de in de duatlon van Rijkevorsel. De veel te korte wedstrijd bestond uit 4,4 km lopen, 21,6 km fietsen en 2,2 km lopen.
Ik ben vooral tevreden over mijn betere loopproeven. Het is nog lang niet wat het moet zijn, maar vandaag verliep vooral het laatste loopgedeelte veel beter. Dat zie je ook aan mijn uitslag, want ik telde 4 minuten achterstand op de winnaar, waarvan 3' tot 3'30" tijdens het lopen en 30" tot 1' tijdens mijn alweer veel te trage wissel, al verliep het al een stuk beter dan de vorige keer in Elsegem. Nick Baelus, zowel in 2008 als 2009 derde in de Powerman van Kasterlee en ook geen echte specialist van het kortere werk, eindigde tweede, 3'22" voor mij.
Minpunt was dat ik als betere fietser alweer helemaal alleen moest opboksen tegen de betere lopers, die tijdens het fietsgedeelte uiteraard samen rondreden en - dat mag er ook bij gezegd worden - zelfs dan nog tijd op mij verloren.
Een ander opvallend feit was de 'lekke' band die ik had nog voor ik moest fietsen. Gelukkig had mijn oom het opgemerkt, waardoor hij nog vlug de band kon oppompen. Bizar weetje: de band loste daarna opeens niet meer. Lees: waarschijnlijk liet iemand mijn band lossen, zodat ik zou moeten opgeven. Een andere verklaring heb ik er echt niet voor. Vijftien minuten voor de wedstrijd was mijn band nog perfect in orde. Hoe dan ook: het zou heel triestig zijn als dat waar is...
Morgen neem ik er ook nog de duo-duatlon in Torhout bij: ikzelf als fietser en ex-studiegezel Tom Meire als loper. Hopelijk blijft het droog...
De uitslag van Rijkevorsel:
Seq Nr. Tijd Naam Plaats
--- --- ----------- ------------------------------ --------------------
1 57 00:53:30:83 TIM VAN HEMEL MOL
2 114 00:54:07:75 NICK BAELUS LILLE
3 4 00:54:39:04 MICHA�L VANNIEUWENHUYZE BAVIKHOVE
4 21 00:54:48:00 STEVEN BOGAERTS BRECHT
5 56 00:54:59:88 NICK VAN HEMEL MOL
6 89 00:55:21:10 ROB DOUWEN WESTERLO
7 32 00:55:31:84 WILLEM DIERCKX HERSELT
8 25 00:55:54:75 KOEN BENS GEEL
9 12 00:55:56:70 JAN DE HENAU BERCHEM
10 105 00:56:12:44 KLAAS STIJNEN MALLE
11 36 00:56:14:75 KOEN VAN HOOGTEN HULSHOUT
12 3 00:57:29:75 TOM VANDENBUSSCHE ASSEBROEK
13 30 00:58:24:69 CHRISTOPH VERHAEGEN HERENTALS
14 108 00:58:38:08 DIETER VERSCHUEREN BEERSE
15 97 00:58:41:42 DIMITRI SCHEERS ZANDHOVEN
16 39 00:59:03:03 KRIS JENNES KAPELLEN
17 41 01:00:14:05 BART VRIJSEN LEUVEN
18 116 01:01:02:35 GERRY GEYS BEERSE
19 69 01:01:04:93 JIMMY GEERTS RIJKEVORSEL
20 124 01:01:31:23 JENS CLAESSENS SINT LENAERTS
Abonneren op:
Posts (Atom)