vrijdag 23 december 2016

Eerste winterupdate

Hallo allemaal

Hier zijn we na drie maanden nog eens. Door de zitvlakproblemen heb ik geen najaar meer afgewerkt, wat op zich helemaal niet erg was. Intussen liet ik begin oktober een talgkliercyste op mijn zitvlak operatief wegnemen. Een goede beslissing, zo bleek, want de problemen aan mijn zitvlak waren meteen opgelost...

In de loop van oktober hervatte ik stilaan de trainingen, die meteen vlot verliepen. Ik heb de voorbije twee maanden weer een stap voorwaarts gezet, iets wat de komende maanden natuurlijk nog zal moeten blijken in competitieverband.

Op vrijdag 9 december nam ik in Brugge deel aan de Kerstloop over 10 km. Door het prima gevoel en de snellere looptijden op trainingen startte ik met veel vertrouwen en wilde ik mijn persoonlijke besttijd op de 10 km scherper stellen. Ik voelde me prima en kwam na 5 km door in 17'40". Een kilometer verder had ik nog altijd een gemiddelde van 3'33" per km. Toen zakte ik er echter door, ging mijn hartslag plots zienderogen omlaag en was de fut helemaal weg. Ik finishte na 9,7 km in 36'03", goed voor een gemiddelde snelheid van 16,2 km per uur of 3'43"/km.


Wat bleek: een beginnersfout - ik nam die dag veel te weinig koolhydraten op - was de oorzaak voor de klop van de hamer. Ik was behoorlijk ontgoocheld in mezelf. Een toploper zal ik nooit worden - daar niet van - maar een tijd van 35'30" over 10 km was mogelijk. En zoveel kansen op een goede looptijd krijg ik niet. Ik onthoud echter het positieve en dat zal de komende maanden nog wel blijken.

Intussen zijn we weer twee weken verder en start ik komende donderdag in de crossduatlon van Maldegem-Kleit. Ik werd er drie jaar geleden in heroïsche omstandigheden maar met een veel mindere conditie al eens vijfde. En dat nadat ik in de eerste run op het gladde wegdek ten val was gekomen en anders voor plaats twee had gestreden. Nu wordt het echter bang afwachten of de voorspelde regen (?) van de komende dagen het parcours nog wat lastiger kan maken...

Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten