vrijdag 20 juli 2012

Duatlon Loenhout

Morgen neem ik na vier competitieloze weken weer de draad op. Plaats van gebeuren zijn de Noorderkempen, in Loenhout, voor 4,7 km lopen, 21 km fietsen en 2 km lopen. Vorig eindigde ik hier op een 11de plaats, na een heel matig eerste loopnummer, een sterk fietsnummer en een aanvaardbare slotrun. Niet onaardig, maar ook zeker niet iets om over naar huis te schrijven. 

Deze editie wordt meer dan vermoedelijk iets complexer. Aangezien de duatlon van Kapelle-op-den-Bos in 2011  op dezelfde dag plaatsvond en dit jaar niet, krijgen de organisatoren in Loenhout een sterker deelnemersveld aan de start. Op de voorlopige lijst prijken heel wat bekende namen, zoals Jente Samson, Jan Goddaer, Jochen Valkeneers, Tim Vijverman, Bart Vleugels, Thomas Derboven, Paul Van Riel, Bart Verkaemer, Willem Dierckx, Rob Douwen, Koen Lintermans, Sammie en Xavier De Vriendt, Xander Denys en Bart Huybrechts. Ik verwacht ook nog enkele inschrijvingen ter plaatse, zoals die van uittredend winnaar Glen Laurens.

Bovendien heb ik twee nadelen: het gaat in Loenhout om een stayerwedstrijd, waardoor de lopers bevoordeeld zijn. En ook de aanwezigheid van duo's kan - net als in Rijkevorsel - een beslissende rol spelen. Anderzijds mag er met tijdritmateriaal gereden worden, wat dan weer minder in mijn nadeel is.

Hoe dan ook is en blijft het 'maar' een voorbereidingswedstrijd op wat nog komen zal. Al ben ik intussen van het principe dat elke wedstrijd EEN wedstrijd is en dat je die zo goed mogelijk moet proberen af te werken. In het begin van deze week verliepen de trainingen nog wat moeizaam, maar intussen ga ik ervan uit dat de noodzakelijke frisheid stilaan aan het terugkomen is.

Meer informatie over de duatlon van morgen:
- parcours: http://robust11.be:8880/sitepreview/http/denotelaarcorso.be/duathlon.php
- deelnemerslijst: http://robust11.be:8880/sitepreview/http/denotelaarcorso.be/deelnemers2012.php
- uitslag 2011: http://robust11.be:8880/sitepreview/http/denotelaarcorso.be/docs/Uitslag_2011.pdf

Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten