vrijdag 17 december 2010

Demonen


Zaterdag 19 december 2009, klokslag 12.40. Op het forum van de Hel van Kasterlee laat ene Prutpot volgend berichtje achter: 'Grootste vijand is volgens mij de koude, te weinig drinken en eten. Maar de hel zou de hel niet zijn als den duvel niets meer in petto had. Hij heeft zijn stoof uit gedaan, maar wees gerust, hij broedt op iets vies.'

De 8ste editie van de Hel zou haar naam uiteindelijk alle eer aandoen. Anderhalve sneeuwstorm teisterde de wedstrijd, alsof de duivel er zich mee gemoeid had.

Vrijdag 17 december 2010. De weersvoorspellingen voor komende zondag voorspellen weinig goeds. Afgelopen nacht kregen we een eerste sneeuwtapijt onder onze voeten geschoven. Zaterdagavond en -nacht volgt een tweede. Alsof de duivel er zich weer mee gemoeid heeft.

De 9de editie zal haar naam alweer alle eer aandoen. Maar hoe kan het ook anders. Welke gek ziet het zitten om op de kortste - en vaak ook koudste - dag van het jaar eerst 15,2 km te lopen, vervolgens 105 km met zijn mountainbike door modder of sneeuw te ploeteren, om dan nog eens af te sluiten met een gezondheidsloopje van goed 30 km.

Tijdig en gecontroleerd eten en drinken, nooit in overdrive gaan, geen overbodige risico's nemen maar anderzijds ook niet de sul uithangen, nooit panikeren bij een van de (vele) dipjes die voortdurend om de hoek loeren. Kortom, het kopje erbij houden en je eigen wedstrijd rijden. Het is de enige manier om de wedstrijd op een treffelijke manier te beëindigen en om alle demonen uit dat lijf weg te jagen.

De voorbije weken hebben mij getoond dat de conditie voortreffelijk is. Hoe dan ook is de huidige staat (sneeuw) van het parcours niet in mijn voordeel. Verre van. Maar de motivatie is daarom niet minder groot. Laat die demonen dus maar komen! We gaan ervoor. Mét een hoger doel! Bij pech desnoods te voet!

Dolus an virtus, qui in hoste requirat

1 opmerking:

  1. Veel succes zondag.
    Laat de duivel in jezelf maar eens bovenkomen en zet al dat verstand voor één keer op nul (bij manier van spreken hé)!

    Maar remember A. Schleck:
    it's just i (bike) race

    Van iemand die het goed kan zeggen!
    K.s.

    BeantwoordenVerwijderen