donderdag 26 januari 2012

Een doordeweekse trainingsdag...

Hallo!

Hoe traint een duatleet? Wel, het is een moeilijke vraag voor iemand zonder ervaring in deze sport. Een vraag waarop ik tot voor kort ook niet echt een volledig juist antwoord kon geven. Hoe kun je immers twee sporten, waarbij je telkens andere spiergroepen dient te gebruiken, perfect combineren? Eén zaak is zeker: het aantal mensen dat de (riskante) combinatie fietsen/lopen aankan, ligt lager dan het aantal mensen dat ofwel ervoor kiest om wielrenner te worden, ofwel om het als competitief loper te wagen.

Bij deze een voorbeeld van een trainingsdag (de meest gevulde van deze week), in functie van het nieuwe duatlonseizoen:

Training 1:

Rustige duurtraining op de tijdritfiets van 3 uur met onderweg 4 blokjes van 2'30" aan intensieve duur.



Training 2:

Heel rustige looptraining meteen na de fietstraining: 45' aan hartslag 125. Let wel niet op de opvallende hartslagcurves aan het einde van de looptraining: blijkbaar weer problemen met Garmin, want vandaag liep het helemaal in het honderd met de hartslagwaarden op het scherm.



Training 3:

Specifieke stabilisatietraining ter versteviging van romp-, buik- en rugspieren. Deze relatief rustige indoortraining neemt +/- 30' in beslag en probeer ik 4-5 keer per week uit te voeren.

Ik vermeld er hier bij dat zowel training 1 als 2 in slechte weersomstandigheden (laaghangende bewolking, motregen, vuile wegen) werden afgehaspeld. De looptraining werkte ik grotendeels op onverharde wegen (met soms zware ondergrond) af.

Tot de volgende!
Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten