vrijdag 5 oktober 2012

Reuzen van Wetteren

Hallo

Zondag sta ik aan de start van mijn vierde en laatste Long Distance Duatlon van het seizoen. Met de Reuzen van Wetteren, een MTB-duatlon door het glooiiende Oost-Vlaamse landschap, wordt dat meteen ook eentje om (meer dan waarschijnlijk) niet vlug te vergeten. Bovendien heb ik speciale herinneringen aan deze wedstrijd, want ik brak er vorig jaar na een valpartij mijn elleboog.

In 2011 vond de eerste editie van deze duatlon nog in een of andere uithoek van Wetteren plaats. Ditmaal is het volledig vernieuwde sportcomplex van De Warande de uitvalsbasis. Het programma is niet van de poes: 12 km lopen (3 rondes), 55 km mountainbike (3 rondes) en 8 km lopen (2 rondes). Dat allemaal op een veeleisend parcours dat door de plotse regenval van de voorbije dagen nog (wat) veeleisender zal worden. En eerlijk gezegd mag er voor mij gerust nog wat extra regen bijkomen...

Het parcours is vergelijkbaar met dat van vorig jaar, al zijn er toch enkele serieuze veranderingen. Voor mij is het alleszins een parcours dat binnen mijn (technische) mogelijkheden ligt. 

Tot enkele weken geleden leek de kwalitatieve opkomst tegen te vallen, maar intussen is daar al lang geen sprake van. Meer zelfs, deze tweede editie krijgt een deelnemersveld om (meer dan) u tegen te zeggen. Zowat de volledige Belgische duatlontop in het offroadgebeuren op de lange afstand zal van de partij zijn. Ik schat dit deelnemersveld (minstens) even hoog in als dat van de Hel van Kasterlee, toch nog altijd het officiële BK winterduatlon op de lange afstand. Ikzelf ben zo'n beetje de vreemde eend in de bijt, aangezien ik het (hoofdzakelijk) zal moeten opnemen tegen atleten die ik anders nooit (of toch zelden) tegenkom.

Bij deze een overzicht van de te verwachten namen:
*       Walter AERTS (minder seizoen, maar altijd een naam om in de gaten te houden)
*       Raphael AMATO (3de in LD Duatlon Douai / 29ste Ironman 70.3 Mallorca)
***   Nick BAELUS (3x2de in Hel van Kasterlee / onlangs 9de op BK Offroad Triatlon)
*       Wouter BECKERS (onlangs 13de op BK Offroad Triatlon + 4de in Offroad Triatlon Rotem)
***   Bart BORGHS (uittredend winnaar in Wetteren)
*       Jurgen BOTERBERGE (vorige week nog winnaar van recreatieve duatlon in Wetteren)
**     Pieter BRACKE (organisator / specialist van dit soort parcours)
*       Olivier D'HAENE (wegduatleet die al een heel seizoen sterk op dreef is)
*       Jan DEBIE (vorig jaar 5de in Wetteren en 6de in Kasterlee)
***   Paul EMBRECHTS (onlangs 2de op BK Offroad Triatlon + 2de in Offroad Triatlon Rotem
***   Chris MAES (tweevoudig winnaar van de Hel van Kasterlee/BK LD Winterduatlon, onlangs 15de op BK Offroad Triatlon en 4de in SD Duatlon Tilburg)
*       Nik MEEUS (vorig jaar 4de in Wetteren)
**     Kris STEYAERT (na een opgave op het WK LD Duatlon in Zofingen 9de in Tristar Bilzen)
***   Jim THIJS (proftriatleet die vorig jaar op het WK XTerra ene Lance Armstrong achter zich liet / verbleef de voorbije weken op Lanzarote om datzelfde WK voor te bereiden; Wetteren wordt laatste test)
**     Wouter WUILMUS (onlangs met overmacht winnaar van de Offroad Triatlon Rotem op de korte afstand)

Het wordt alleszins een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken, dat is de grote zekerheid.

Meer info:
- vooruitblik organisatie: LINK
- parcours: LINK

Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten