zondag 26 augustus 2012

PK sprintduatlon Waardamme

Hallo

Deze namiddag sta ik nog eens aan de start van een wedstrijd dicht bij huis. In Waardamme wordt er immers voor de West-Vlaamse duatlontitels op de sprintafstand gestreden. Voor mij wordt het afwachten hoe de benen zullen reageren op de overgang van de lange naar de korte afstand, want dat is toch een groot verschil.

Eigenlijk had ik gisteren veel liever de (non drafting) duatlon in Viersel gedaan, omdat die wedstrijd me veel beter ligt en een plaatsje bij de beste vijf dit jaar zeker mogelijk was. Hoe dan ook, Waardamme is en blijft een (open) PK en dat was dan ook de enige reden om in deze wedstrijd, die me eigenlijk totaal niet ligt, te starten.

Afstanden: 4,5 km lopen, 19 km fietsen (drafting) en 3 km lopen.

Hopelijk zijn de weergoden ons tegen dan weer goedgezind en zullen de wegen er droog bij liggen. Anders dreigt het voor een 'bochtenspecialist in regenweer' als mij wel eens helemaal tegen te zitten. In Waardamme moet het voor mij absoluut droog zijn om een mooie uitslag neer te zetten.

Favorieten voor de overwinning zijn Gert Van Poucke (Oost-Vlaming) en vooral plaatselijke man Kenneth Vandendriessche (U23). Andere West-Vlaamse kandidaten op medailles aan de start zijn o.a. Olivier D'Haene (H40), Jan Petralia (U23), Bart Verkaemer (?), Jürgen Boterberge, Sam Lepoutre (U23), Patrick Soetaert (H40), Kris Steyaert, Glenn Valentin (U23) en Clive Vangheluwe (H40).

Meer info over de wedstrijd: LINK

Tom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten